5 REDENEN WAAROM JE DE NIEUWE JAMES BOND MOET GAAT ZIEN

Afgelopen zondag ging ik in de nieuwe Utrechtse bioscoop Cinemec naar Spectre, de nieuwe James Bond. Vijf redenen waarom jij dat ook zou moeten doen.

spectre-poster-031715sp

1 DE OPENINGSSCENE

BAM! Wat is die magistraal. Bond is in Mexico City tijdens het uitbundige feest de Dag Van De Doden. Hij wandelt er gemaskerd rond, belandt met een dame op zijn hotelkamer (what else is new). Maar hey, voordat zij het bed delen moeten er eerst hier om de hoek nog even een paar bad guys worden omgelegd. Wat volgt is een duizelingwekkende trip door en boven Mexico City, inclusief hallucinerend gevecht in een helikopter. Je zit er meteen helemaal in. En dan komt de leader.

Yahoo was te gast bij de opnames van de openingsscene (video):
http://www.cinemablend.com/new/Watch-James-Bond-Incredible-Over-Top-Opening-Spectre-Scene-Get-Filmed-70843.html

2. BONDGIRL LEA SEYDOUX

Foto Lea Seydoux

Is zij de mooiste Bondgirl ever? Ik had niet te de tijd om er alle 42 Bondfilms nog eens op na te slaan, maar ze ziet er fantastisch uit en ze speelt een heel ander type Bondgirl dan we van vroeger gewend zijn.  Geen bimbo die smachtend achter een James aan loopt, maar een vrouw die als gelijke bij hem aanschuift aan de dinertafel. Uiteindelijk is zij hem de baas en niet andersom. En kende ik haar niet ergens van? Ik pijnigde mijn hersenen en ik kwam er maar niet op. Thuis opgezocht en ja verdomd, dit was Emma, het punkmeisje met het blauwe haar uit La Vie d’Adele, een totaal andere types. Als je zulke uiteenlopende karakter, zo overtuigend kunt neerzetten, zo goed dat je bijna onherkenbaar bent, dan ben je een hele grote.

Foto La Vie d'Adele

3. KLASSIEK FILMENTERTAINMENT

Durf het bijna niet te zeggen, maar ik zag nog nooit een film van James Bond in de bioscoop. Op een of andere manier kwam het nooit bovenaan op de prioriteitenlijst. Zo’n film komt vast wel weer eens op tv en zelfs dan sloeg ik het vaak over of keek ik het maar half. Maar wat zijn het een paar heerlijke uurtjes klassiek filmentertainment. Je moet wel bereid zijn tot een paar afspraken met James: Het loopt goed af, dat weet je van te voren, maar wat maakt het uit. Het plot slaat helemaal nergens op, maar we maken onderweg van alles mee, dus daar zeuren we niet over.

De trailer van Spectre:

4. DE WERELDREIS

In een van de kranten zag ik een wereldreis met alle plekken waar James Bond door de jaren heen is geweest. Indrukwekkend. (Leuk weetje: Hij was 1x in Amsterdam, in 1972 voor Diamonds Are Forever). En ik moet de makers nageven dat ze die plekken prachtig in beeld weten te brengen. In dit geval vooral Mexico City, Rome, de Alpen en Londen. Alleen dat al maakt het de moeite waard om te gaan en het zorgt voor afleiding op momenten dat het verhaal wat al te slap wordt.

5. CINEMEC

Foto Cinemec Atze

Cinemec Utrecht, foto Atze de Vrieze 
Ik ging naar Spectre in de nieuwe Utrechtse bioscoop Cinemec, op het dak van de A2 bij Utrecht. Zo’n bioscoopervaring langs de snelweg, dat bezorgde mij vooraf wel enige scepsis. Maar het werd een topervaring. Gratis parkeren voor de deur, geen popcorn en een grote zaal met uitstekend beeld en geluid. Een medewerker van Cinemec heet je welkom vanaf het podium en kondigt aan dat ze twee trailers draaien en dan de nieuwe James Bond. Geen reclame, geen onzinfilmpjes. Wel mooie trailers voor de nieuwe Star Wars en de nieuwe Steven Spielberg. En effectief zijn ze ook, want ik betrapte me toch op de gedachte: Daar kom ik voor terug. Maar vanavond eerst nog maar eens een oude James Bond opzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s