De 10 beste films van 2015 in 10 trailers

Dit waren mijn 10 beste films van 2015. En ik heb natuurlijk lang niet alle films gezien, dus laat me weten als ik een meesterwerk heb gemist, dan kan ik het inhalen in de kerstvakantie.

Frank_movie_poster

YouTube-playlist met mijn top 10 in 10 trailers:

Mijn nr 1 is Frank, een kleine film die het verdient om door meer mensen gezien te worden. Over een excentrieke popartiest die doet denken aan onder andere Captain Beefheart, Harry Partch en The Residents.

Birdman gaan we vast terugzien in heel veel lijstjes, en de nieuwe James Bond-film Spectre was erg lekker. Verder twee films die spelen op Engelse universiteiten: The Theory Of Everything en The Imitation Game. En twee muziekfilms, over Jimi Hendrix en over Kurt Cobain. Ik was aangenaam verrast door de Limburgse film Gluckauf, terecht bekroond met een Gouden Kalf.

1.Frank
2.Birdman
3.The Theory Of Everything
4.Spectre
5.The Imitation Game
6.While We’re Young
7.Jimi: All Is By My Side
8.Kurt Cobain: Montage Of Heck
9.A Most Violent Year
10.Gluckauf

Dit waren mijn 10 beste films van 2014. Heb de indruk dat het een beter filmjaar was:

En dit zijn de 20 beste films van 2015 volgens de mensen van VPRO Cinema, die wel bijna alles gezien hebben:

http://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_2779723.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s